Bereikbaar vanaf 14.00 uur: +31 73 656 94 94
Openingstijden: DI t/m ZA: 17.30 - 22.00 

 

 

Dessertwijn of een keer iets anders?

oktober 13, 2013
U bent hier:  Home  >  Wijnen  >  Huidige Pagina

Voor (bijna) elk dessert is wel een mooie wijn te vinden. “Maar wat kunnen we doen om een keer een alternatief te serveren?”, was de vraag.

Al vaker is bij ons het onderwerp ‘dessertwijn’ naar voren gekomen.  We zijn gaan kijken naar de desserts die op dit moment op onze kaart staan en natuurlijk naar wat er helemaal hot is in de horecawereld. Uiteindelijk belandden we toch weer op een punt waar heel de horeca eigenlijk al mee bezig is op dit moment; de Gin-tonic.

“De iconische longdrink; verfrissend, kruidig en een drankje dat nooit gaat vervelen. Kenners en bartenders zijn het unaniem eens dat dit de ultieme combinatie van spirit en mixer is. De Gin & Tonic dankt zijn populariteit in vroegere tijden mede aan zijn medicinale werking. Kruiden werden vroeger vaak medicinale doeleinden toebedeeld. Zo dacht men vroeger dat jeneverbes het medicijn was tegen de Zwarte Pest. Van jeneverbes is de medische werking inmiddels wat ontkracht, maar de in tonic aanwezige stof kinine is een bewezen antistof voor malaria. Dus zit je in de tropen zonder pillen? Neem een Gin-tonic! Natuurlijk maakt iedere gin een andere, unieke G&T. Maar er is nog geen gin op aarde gevonden die slecht combineert met tonic, en die zal er ook nooit komen.”, vertelt het GINformatiecentrum ons.

gin-klein

De Gin-tonictrend komen we steeds vaker tegen bij het lezen van bladen en internetsites. Nu is het ons moment om hiermee aan de slag te gaan. Onze keuken heeft een geniaal dessert samengesteld met Gin-tonic en bereidingen van komkommer, waar we direct op hebben ingespeeld.

Het alternatief voor de dessertwijn is hiermee gevonden. In ons drankje werken we met komkommersap, balletjes van komkommer en siroop van verveine. De combinatie van zoet, zuur en lichtbitter is precies hetgeen we zochten. Kom deze prachtige creatie (of een van onze andere toekomstige cocktaildesserts) snel bij ons proeven!

Responsive Menu Image Responsive Menu Clicked Image