Bereikbaar vanaf 14.00 uur: +31 73 656 94 94
Openingstijden: DI t/m ZA: 17.30 - 22.00 

 

 

Johanneshof Reinisch

februari 6, 2014
U bent hier:  Home  >  Wijnen  >  Huidige Pagina

Ikzelf ben helemaal gek van wijn uit het Oostenrijkse Thermenregion. Een van de parels uit dit gebied is de Johanneshof Reinisch Gumpoldskirchner Tradition.

“Liever laat dan nooit”, zal de reactie van mijn collega Douwe wel zijn als ik mijn nieuwe blog inlever. Maar hoe komt het dat het zo lang heeft geduurd?

Ik denk het totaalplaatje van de nieuwe wijnkaart, november-, decemberdrukte en de vernieuwingen in de bar. Daarbij komt natuurlijk ook nog de drukte vanwege de horecabladen. Gelukkig hebben we alles weer doorstaan en het is tijd om ons te richten op 2014.

Ons team heeft zich dit jaar ingezet om de crisis zo mooi en vernieuwend mogelijk door te komen, zonder de stabiliteit die iedereen van ons gewend is uit het oog te verliezen. We merken dat mensen weer vertrouwen krijgen. Ook zien we dat wijnen in het middensegment erg worden gewaardeerd door onze gasten. Er is natuurlijk ook erg veel moois te krijgen!

wijntjee

Het wijngoed Johanneshof Reinisch bezit 25 hectare wijngaard en is een typisch familiebedrijf, waarbij drie broers zij aan zij werken in het wijngoed. Traditioneel heten de oudste zonen in de familie Johannes, vandaar de naam Johanneshof Reinisch.

Het wijngoed produceert hoofdzakelijk rode wijnen (zo’n 70%) waarbij St.Laurent en Pinot Noir (al ruim 600 jaar aangeplant in deze regio en dus zeker autochtoon te noemen) de belangrijkste druivensoorten zijn. De Thermenregion kent ook twee bijzondere witte druiven: de Rotgipfler en de Zierfandler, die uitsluitend in de Thermenregion voorkomen. Vroeger werden hier voornamelijk (half)zoete wijnen van gemaakt. Tegenwoordig worden er ook prachtige witte wijnen van gemaakt, die zeer bijzonder en “eigen” zijn.

Vanaf 2009 wordt er geheel biodynamisch gewerkt. Vanaf oogstjaar 2010 zijn ze officieel in omstelling naar BIO-wijnbouw.

Zoals hierboven al staat aangegeven is deze wijn gemaakt van twee plaatselijke druiven die zorgen voor een mooie complexe wijn. Mooi goudgeel van kleur met peer-, meloen-, en amandeltonen die er meteen uitspringen. Natuurlijk is er ook nog steeds die zuivere frisheid in het glas met het zachte zoetje dat het afmaakt. Kom weer lekker bij ons genieten van deze wijn en u zal hetzelfde zeggen als iedereen na het drinken van dit glas: WAUW!

etiketje

Responsive Menu Image Responsive Menu Clicked Image